Her er den bedste sovestilling

Der kan efterhånden ikke være nogen tvivl om, hvor vigtig ens nattesøvn er for ens generelle sundhed. Både ens fysiske- og ens mentale helbred påvirkes af ens søvnvaner. Der er dermed god grund til at sørge for at sove godt hver eneste nat. Her får du derfor en guide til den bedste sovestilling.

Den bedste sovestilling: På ryggen

Det allerbedste, du kan gøre, er at sove på ryggen. Gør du dét, mindsker du risikoen for smerter i ryg og nakke, og faktisk også risikoen for sure opstød. Ligeledes vil du få færre rynker, og det er også den bedste stilling, hvis du gerne vil undgå hængebryster som kvinde. Alt i alt er der altså mange fordele ved at sove på ryggen, og det er absolut den bedste mulighed. Kroppen belastes mindst muligt i denne stilling, og rygraden og nakken tvinges ikke til at lave unaturlige vrid og drejninger. Netop derfor er denne stilling anbefalelsesværdig. Det problematiske ved denne sovestilling er, at hvis du har tendens til at snorke, vil dette forværres af, at du sover på ryggen. Det er der dog heldigvis andre midler imod, så hvis du vil have flotte bryster, færre rynker og en sund og stærk ryg, skal du altså stadig sove på ryggen.

bedste sovestilling

Den næstbedste sovestilling: På siden

Kan du ikke sove på ryggen, er siden din næstbedste mulighed. I og med rygraden er udstrakt i denne stilling, er den god til at forebygge smerter i ryg og nakke. Derudover nedsætter den – ligesom, hvis du sover på ryggen – risikoen for sure opstød. Hvis du vælger denne sovestilling, skal du imidlertid være meget opmærksom på at vælge en seng med den rette fasthed. For at din rygrad kan være udstrakt, skal du nemlig gerne synke lidt ned ved skulderen og hoften. Desuden må din madras ikke være for hård, da det vil medføre et usundt pres på netop skulder og hofte, og det kan over tid føre til skavanker af forskellig art. Sover du på ryggen, må madrassen derimod gerne være lidt mere fast.

Den værste sovestilling: På maven

Sover du på maven, bør du straks overveje at stoppe med dét. Når du ligger på maven, drejer du nemlig hovedet til den ene side, og det resulterer i, at din rygrad drejes og forvrides i mange timer hver eneste nat. Det kan – naturligt nok – føre til trælse smerter i både nakke og ryg. Desuden er der, som kvinde, større risiko for at dine bryster kommer til at hænge, hvis du sover på maven, og ydermere er der forhøjet risiko for at få rynker. Når huden i ansigtet presses ned i en pude, kan dette nemlig føre til permanente rynker, og det er selvfølgelig svært at undgå, hvis du sover på maven. Denne stilling mindsker risikoen for at snorke, men det er også sådan cirka det eneste positive, der er at sige om den – og i bytte for rygskader er det nok alligevel ikke helt det værd.