Glutenfri mad

Der findes i dag omkring 60.000 til 100.000 danskere der har glutenallergi, og som derfor har bedst af at spise glutenfri mad. Udover glutenallergikere er det også folk med cøliaki, der spiser glutenfri mad.

Gluten findes i de fleste sorter af korn, som fx hvede, byg, rug, m.v. Fælles for alle glutenfri produkter er at de ikke indeholder disse kornsorter.

Hvor skal man købe glutenfri produkter?

Du skal selvfølgelig ikke købe alle dine madprodukter som glutenfri, for der er selvfølgelig ikke gluten i alle madprodukter.

Man kan købe glutenfri produkter mange steder, men ofte ender man ud med noget halvdyrt mad (i dårlig kvalitet).

Supermarkederne specialiserer sig ikke i glutenfri produkter, fordi at der simpelthen ikke er nok der køber dem. Det er enkelt. Men hvor skal (og kan) du så købe dine glutenfri produkter?

Du skal købe dem på nettet – nærmere betegnet: hos Helsebixen. Helsebixen har et stort udvalg af glutenfri produkter i den højest mulige kvalitet, til rimelige priser. Link i boksen herunder.

Herunder kan du se de madvarer man kan få som glutenfrie produkter. Vi har valgt ikke at skrive så meget til de forskellige produkter, da du sikkert allerede ved en hel del om dem. God fornøjelse.

Alle produkterne herunder, kan findes i ‘Glutenfri’-kategorien hos Helsebixen.

Klik her for at gå til glutenfri produkterne.

Glutenfri mel

Mel indeholder ofte en del gluten, og derfor er det vigtigt for dig som har glutenallergi, at spise glutenfri mel.

Grunden til at der er gluten i normalt mel, er at gluten ofte er det som får brødet til at hæve. Hvis der ikke er gluten i, hæver det ikke nær så meget, som hvis der var gluten i. Glutenfri mel er en hel del dyrere end normal mel, men det er desværre en nødvendighed for dig som er glutenallergiker, at undgå gluten i mel.

Vi kan blandt andet anbefale Jyttemel, der er meget populært blandt allergikere.

Glutenfri pasta og spaghetti

Pasta og spaghetti er lavet at nogle specielle korntyper, hvilket gør at der i 99% af tilfældene er gluten i.

Heldigvis er glutenfri pasta ikke særlig dyrt, ift. mange andre glutenprodukter. Du kan fx købe 200 gram glutenfri pasta eller spaghetti, fra omkring de 25-35 kroner. Kvaliteten er vel og mærket helt i top, når vi er oppe i denne prisklasse.

Glutenfri knækbrød

Knæk er lavet af korntyper, hvilket gør at det indeholder gluten. Den eneste måde at undgå gluten i knækbrød, er at købe glutenfri knækbrød.

Glutenfri knækbrød er ikke lige så billigt som normalt knækbrød, da det er langt sværere at producere. Dog er kvaliteten i glutenfri knækbrød ofte langt bedre end i normal knækbrød, hvilket altid sikrer dig et kvalitetsprodukt.

Anden glutenfri mad

.. kan købes i butikkerne såvel som på internettet. Der er dog lavet flere undersøgelser der viser, at gennemsnitspriserne på glutenfri mad er lavere på nettet, end i de fysiske butikker – supermarkederne, fx.