Hvad er glutamin?

Hvad er glutamin

En af de 20 naturlige aminosyrer, som forekommer i protein er glutamin. Det bliver nærmere og specifikt betegnet som en af de essentielle syrer. Den er specielt i brug, når din krop bliver syg, eller ved forekomsten af muskelspild. Muskelspild er f.eks., hvis du er uheldig og har været ude for store fysiske traumer. Samtidig findes glutamin naturligt i høje koncentrater i kød, fisk og æg. Derfor er glutamin et godt alternativ til dig, der er vegetar eller veganer.

Er glutamin effektivt?

Glutamin er særligt effektiv, hvis du tænker i retning af sundhedsforbindelser mellem tarm- og immunsystem. Glutamin kan også kategoriseres som en af de muskelopbyggende aminosyrer. Hvis du træner meget intenst, så bliver dine glutamin-depoter meget hurtigt opbrugte. Det betyder, at du kan være udsat for nedsat styrke, udholdenhed eller restitutionsevne. Faktisk kan det tage dine glutamin-niveauer op til omkring seks dage at nå til et normalt niveau igen. Glutamin har også en meget væsentlig rolle i det, der kaldes proteinsyntese. Det betyder, at glutamin hjælper med at undgå, at din krop bliver spist op.

Hvornår skal du bruge glutamin?

Glutamin er meget fordelagtigt at implementere i din dagligdag og din daglige rutine. Det er især for dig, som ønsker at skære lidt fra. Det kan være, at du inden sommeren gerne vil af med noget af dit kropsfedt. Samtidig vil du ikke miste din muskelmasse. Glutamin er også en aminosyre, som hele din krop gør brug af. 

Giver glutamin et sundt immunforsvar?

Glutamin spiller også en af de mest væsentlige roller, når det kommer til at vedligeholde dit sunde immunsystem. Mange bodybuildere bliver nemmere syge, fordi deres immunforsvar er svækket, når deres glutamin-niveau bliver for lavt. Glutamin-tilskud er i disse tilfælde nødvendigt, men det hjælper dig ikke nødvendigvis med at øge din muskelmasse. Glutamin sørger i stedet for, at din krop ikke kommer til at lide overlast, når du træner. 

Hvad koster glutamin tilskud?

Ligesom med så meget andet, findes der ikke én bestemt pris på Glutamin tilskud. Det afhænger af, hvilken portion, pack eller mærke, du ønsker at købe. Glutamin findes både i pulver- og kapselform. Aminosyren giver byggestenene til at danne nyt muskelvæv i din krop.

Inden du investerer i glutamin, kan du kontakte din læge. Ofte giver det gid mening, hvis du har været syg i længere tid, men din læge kan også fortælle dig, om du må tage glutamin, hvor ofte og hvor meget.