Hvordan man håndterer hårtab

Det kan være et kæmpe hak i selvtilliden, hvis man begynder at tabe håret. Der hår en million tanker gennem hovedet, og det er faktisk utroligt stressende. Det er svært at forstå det stress det putter en under, før man selv har oplevet det. Hvornår stopper hårtabet? Kan jeg gøre noget ved det? Hvad koster en hårtransplantation? Selvfølgelig er det ikke lige så slemt, når først man er nået op i en ældre alder, da det falder helt naturligt at ældre mænd taber håret til tider. Det er dog ikke helt normalt, at man allerede i sine begyndelsen af tyverne begynder at tabe håret. Det er den alder, hvor de fleste skal til at finde deres livspartnere, og derfor er det altså et kæmpe problem for mange. Når først selvtilliden så falder, så er chancerne for at man får fundet en kæreste endnu lavere. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at bearbejde ens tanker og generelt bare hele situationen, før det går for meget ud over det mentale. Men hvad kan man gøre, når først hårtabet er begyndt? Er det helt umuligt at overvinde? Det kigger vi nærmere på nedenfor.

De første step når du opdager hårtab

Den dag det går op for dig, at du begynder at tabe håret, er du faktisk heldig. Jo før det går op for dig, at håret er på vej væk, jo bedre er dine chancer for at forhindre det. Det skulle jo ske på et tidspunkt, da mandligt betinget hårtab ligger i generne. Så hvis du altså opdager problemet tidligt, så har du mulighed for at afhjælpe det, eller i værste tilfælde udskyde processen. 

Hvis dit hårtab er i den helt begynde fase, så findes der mange produkter og tiltag, som kan hjælpe dig. De to mest populære produkter er Minoxidil og Propecia. Minoxidil er en topping du smører i hovedbunden to gange dagligt, og den skulle så virke ved at stimulere hårsækkene så de gror bedre, og har bedre forhold til at gro. Dette produkt stopper ikke dit hårtab, men det vil fremme hårvæksten, og derved vil det udskyde processen en del år. Det andet produkt, Propecia, kommer i pilleform. Propecia sørger for, at dit DHT-niveau i kroppen falder til et normalt niveau, hvorfor hårtabet stopper og man vil i mange tilfælde gro en del hår tilbage. DHT er det mandlige testosteron, som påvirker hårsækkene på skalpen af dit hoved. Begge produkter er klinisk bevist, og er derfor også de mest populære.

Er du sent i forløbet?

Hvis man ikke har fået gjort noget ved sit hårtab i de tidligere faser, så er det desværre svært at hente håret tilbage ved hjælp af medicin. Der må du desværre overveje om du skal acceptere at det er sådan du skal se ud resten af livet, eller du må ty til andre midler. Hårtransplantation er faktisk blevet meget populært, og lægerne kan efterhånden efterligner helt naturlige hårlinjer. Det eneste problem kan være arret på baghovedet, hvis man endda vil klippe det helt af igen. Men selv det ar efter hårtransplantationen, kan faktisk dækkes til med en mikropigmentation behandling, som egentligt bare er hvor man tatovere små prikker på området, som faktisk ligner små hår på en prik. Derfor er en hårtransplantation altså ikke en helt dum ide, hvis du er ked af dit hårtab!