Gode grunde til at købe en elcykel

Elcykler er blevet populære og flere og flere vælger at skifte den traditionelle cykel ud med en batteridrevet cykel. En elcykel gør det lettere at cykle og bidrager til større fremdrift med mindre indsats. Der er mange gode grunde til at købe en elcykel og her er de bedste.

Du kommer længere på kortere tid

Den første og mest oplagte grund er selvfølgelig, at du kan cykle en længere distance på kortere tid. Det kan være belejligt hvis man fx vil bruge cyklen som transportmiddel til og fra arbejde. Det kan også være oplagt hvis man godt kan lide gode cykelture og se en masse flot landskab. På en elcykel bruger du også mindre krafter og er dermed i stand til at kortlægge en længere rute end du ville være i stand til på en traditionel cykel.

Du kommer ud at cykle mere

Med en elcykel er motivationen til at komme ud og cykle større, da det kræver færre anstrengelser at cykle. En undersøgelse viser også, at folk med elcykler får brugt deres cykel dobbelt så meget som folk med almindelige cykler. Det tyder altså på, at folk med elcykler faktisk får mere motion og får glæde af flere cykelture end folk med en helt traditionel cykel. En god grund til at købe en elcykel, da alt tyder på, at den bliver brugt mere og man kommer ud og får mere luft i håret.

Du kommer i bedre form

En elcykel vil få dig ud og cykle mere, hvilket betyder at du kommer til at træde mere i pedallerne. Selvom den elektriske motor hjælper dig og gør det lettere at få fremdrift og en højere fart, skal du stadigvæk træde i pedallerne som alt andet lige gør at du får pulsen op og kommer i bedre form. Det kan være godt for dit hjerte, dine lunger og dit blodtryk. Undersøgelser viser, at regelmæssig motion som dagligt at køre på en elcykel kan være med til at give gavnlige effekter som et generelt bedre helbred og mindre stressniveau. En elcykel er god til folk, der godt kan lide tanken om at cykle, men føler at de ikke kan, fordi deres kondition ikke er, hvad den har været, eksempelvis på grund af alder eller sygdom.

Spar penge og bidrag til et bedre miljø

Selvom en elcykel kan være en stor førstegangsudgift, så kan det hurtigt være tjent ind igen. Hvis man eksempelvis bruger elcykel som transportmiddel til arbejde i stedet for bil eller offentlig transport, ja så går der ikke lang tid før den hurtigt har tjent sig selv ind igen. Derudover gør du også miljøet en tjeneste ved at bruge din elcykel som transportmiddel. Det er et meget miljøvenligt valg, da den kun briger minimalt af strøm sammenlignet med hvad en bil, bus eller tog forurener. Hvis du køber en elcykel gør du altså noget godt for både din pengepung og for miljøet.

Køb af elcykel

Man kan efterhånden købe elcykler mange steder og i alle prislejer. Vi anbefaler at man køber en elcykel i et lidt højere prisleje, da man så får en cykel i god kvalitet som kan holde i mange år. En god elcykel koster omkring 20.000 kr. Vil man have det bedste af det bedste anbefaler vi at man kigger efter en Specialized elcykel. Specialized er en amerikansk cykelproducent som er kendt for at lave cykler i høj kvalitet og har gjort deres indtog på markedet for elcykler som på mange medier er blevet kåret som de bedste elcykler. Specialized elcykler er flotte i designet og nogle af deres modeller kan køre helt op til 45 km/t. Læs mere om dem her.

elcykel