4 gode grunde til at drikke økologisk alkohol
De fleste af os danskere ynder at nyde en god alkoholisk drink i ny og næ. Det kan være alt fra vin eller øl til maden eller en Gin & Tonic eller whisky fredag aften i selskab med gode venner og familie. Økologisk øl og vin, samt økologisk spiritus er stigende i popularitet og udvalget er da også blevet større med årene. Der findes således mange gode økologiske alternativer i supermarkedet når der skal købes ind til drinks i weekenden. Men hvorfor egentlig vælge økologisk spiritus. Hvad er grundede til at vælge økologisk fremfor helt almindelig spiritus. Her er 5 gode grunde.
Fri for skadelige pesticider, gødning og kemikalier
Økologisk alkohol er alkohol fremstillet af råvarer og ingredienser dyrket på økologiske gårde, som derefter forarbejdes på en special måde for at leve op til standarden for de økologiske certificeringer. Det betyder, at når du drikker økologisk alkohol, kan du være sikker på, at produktet og de ingredienser der er blevet brugt til at fremstille det, er fri for ting som potentielt skadelige pesticider, gødning og kemikalier. Du kan altså drikke økologisk alkohol uden at skulle bekymre dig om at få skadelige ting ind i din krop, som på samme måde som når du spiser økologisk mad.
Bedre for miljøet
At drikke økologisk alkohol er ikke kun bedre for dig, men også bedre for miljøet. Det skyldes at selve dyrkningen af de råvarer og ingredienser der bruges til at fremstille produktet med, bliver fremstillet efter standarder der er mindre skadelige for miljøet og producerer mindre CO2. Økologiske råvarer er bedre for miljøet på mange parametre, herunder eliminering af brugen af pesticider og kemikalier, sundere for jorden der dyrkes på, mindsker den globale opvarmning, giver et sundere og rigere dyreliv og fremmer biodiversitet.
Bedre smag
Da alkoholen produceres med økologiske råvarer af god kvalitet er dette også noget som potentielt afspejler sig i smagen af det færdige slutprodukt. I nogle tilfælde vil man ikke nødvendigvis kunne smage forskel på den samme spiritus i en økologisk og en ikke-økologisk udgave og her vil det være de to ovenstående ting man i såfald skal ligge mere vægt på. Men i andre tilfælde kan man faktisk smage forskel og ligesom med mad så er der bare visse ting der smager bedre når de er økologiske. Eksempelvis er økologisk gin en spiritus hvor man oftest kan smage forskel.
Bonus: Færre tømmermænd?
Selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis der underbygger denne påstand, så er der alligevel dem der hævder at renheden der findes i en økologisk alkohol, betyder at man får mindre tømmermænd. Der er tilgengæld også dem der mener, at man får de samme tømmermænd uanset hvad. Der er nok er behov for mere forskning på området, før vi kan være sikker på, at færre kemikalier i økologisk alkohol er lig med mindre tømmermænd dagen derpå. Vi lader indtil nu tvivlen komme os til gode og hævder, at økologisk alkohol giver færre tømmermænd. Om ikke andet ligger denne påstand da op til en lyst om at afprøve det på egen krop og drage vores egen konklusion.