Gode råd inden og efter din træning til at opnå bedre resultater

Hvad end det drejer sig om motion eller styrketræning så er der en række vigtige ting som gør sig gældende for at få opnå det bedste resultat. Der er nogen ting som bare SKAL være på plads hvis du gerne vil have mest muligt ud af din træning.

Gode råd inden og efter træning

Sørg for at få nok søvn

Søvn er en af de vigtigste faktorer for at få det mest optimale ud af din træning. Det er vigtigt at være veludvilet inden en træning og man bør stræbe efter at få minimum 7 timers søvn. Derudover er det også vigtigt med en ordentlig nats søvn efter en dag med træning for at sikre sig den mest optimale restitutionsprocess. Folk har forskellige søvnbehov i forhold til at føle sig frisk og veludvilet, men din krop har behov for minimum 7 timers søvn hvis du skal performe optimalt til din træning og hvis dine muskler skal kunne nå at restituere inden næste træning. Søvn bør prioriteres højt hvis du gerne vil have mest muligt ud af din træning.

Oprethold en god væskebalance

Ganske enkelt handler det om at sørge for at drikke nok vand. Både inden og efter en træning er det vigtigt at sørge for at holde sin væskebalance på et fornuftigt niveau. Hvis man sørger for at drikke nok vand i løbet af dagen og inden sin træning vil man opleve at have et optimalt energi niveau som gør, at man performer optimalt til sin træning. Under træningen sveder man meget og her giver det naturligvis sig selv, at det er vigtigt at få drukket ordentligt med væske efter træning. Væskebehov kan variere fra person til person men en god tommelfingerregel er at få drukket minimum 2 liter vand i løbet af en dag.

Hav altid en sund snack på dig

Det er vigtigt hverken at spise for meget eller for lidt inden træning. Det kan dog være svært at have et varieret kalorieindtag henover en dag som gør, at man altid har den ideelle mængde energi i kroppen. Derfor anbefaler vi, at man altid har en sund snack på sig. Det kan være alt fra en banan til en af disse lækre proteinbarer. På den måde kan du altid få din energi op på et optimalt niveau ved at spise en sund snack en times tid inden træning. Derudover kan det også være en god idé at have en proteinholdig snack eller drik på dig til efter din træning hvor dine muskler har mest brugt for det.

Stræk ud og køl ned efter træning

Når du er færdig efter en hård og intens træning kan det være fristende at smide sig hjem på sofaen med det samme. Det er dog et rigtig dårligt valg når det kommer til at få det maksimale ud af sine anstrengelser. Kroppen har ganske enkelt ikke godt af at gå fra at have en høj hjerterytme med masser af adrenelin der pumper i kroppen til at slappe helt af. Derfor er perioden efter en træning vigtigt at få kølet ned på den rette måde. Du kan eksempelvis gå hjem fra fitness, eller tage dig tiden til at få strukket ordentligt ud, som også hjælper til at udngå at der samler sig affaldsstoffer i kroppen. Tag et koldt bad når du kommer hjem og gå lidt rundt inden du smider dig på sofaen.