Gode råd til mere energi i hverdagen

Få mere energi i hverdagen
Vinteren står for døren og de kolde dage med intet sollys betyder for de fleste en lavere energi og mindre overskud i hverdagen. Der findes dog råd for hvordan du holder energiniveauet oppe og får en god hverdag med energi og glæde.

Spis godt og sundt

Første skridt til mere energi i hverdagen er gennem din kost. Her bør du først og fremmest fokusere på at indtage langsomt optagelige kulhydrater så som fuldkorn, fiberrige grøntsager, nødder og sunde olier Undgå hurtig optagende kulhydrater som ting der indeholder for meget sukker og lignende. Ved at spise langsomt optagelige kulhydrater sikrer du et stabilt blodsukker og undgår dyk i dit energiniveau henover dagen. Netop derfor bør du også undgå at spise 3 store måltider henover dagen, som får dit blodsukker til at falde markant, men i stedet spise lidt mindre måltider henover dage, for at holde dit blodsukker og energiniveau stabilt. For at sikre dig den mest optimale sammensætning af kost til dit behov, kan du få lagt en personlig kostplan så du sikrer dig de optimale betingelser for god energi i hverdagen.

Værn om din søvn

Søvn er noget af det vigtigste når det kommer til at have energi i løbet af dagen. En dårlig nats søvn kan fuldstændig ødelægge dit energiniveau dagen derpå. Har du derimod fået en god nats søvn så ser det noget anderledes ud. Sørg derfor for at sove det minimum antal timer du har brug for. Et sted ml. 7-8 timer er for de fleste mennesker det mest optimale. Sørg ligeledes for at have en stabil søvn hvor du så vidt muligt går i seng og står op på samme tid hver dag.. også i weekenden. Sov lidt køligt, mørkt og i et stille rum. Det giver de bedste forudsætninger for en god nats søvn og mere energi dagen efter.

Dyrk motion

At dyrke motion er en af de bedste kilder til energi i hverdagen. Når du dyrker motion sover du generelt bedre. Det giver også din krop bedre forudsætninger for at cirkulere ilt rundt i kroppen som giver mere energi. Det får også din krop til at frigive stress hormoner, der i beskedne mængder kan få dig til at føle dig energisk. Start i det små med en god gåtur hver dag. Har du svært ved at holde dig selv i nakken til at få trænet, kan du overveje at få en personlig træner som vil ligge en plan og et program for dig. På den måde har du noget at holde dig til og så er der ingen undskyldning for ikke at dyrke motion i hverdagen.

Begræns alkohol og drik rigeligt vand

Det er alment kendt, at alkohol giver et lavere energiniveau. Både selve dagen du drikker det og dagen derpå. Så kort og godt, begræns dit alkoholindtag hvis du gerne vil have en hverdag med god energi. Tilgengæld må du gerne drikke masser af vand. Faktisk er vand noget af det bedste du kan drikke for at opretholde et stabilt energiniveau henover dagen. Hvis din krop mangler væske, er det et af de første tegn på en følelse af træthed. Drik gerne 2 liter fordelt jævnt udover dagen.